KAWA KENIA KIJANI KIBOKO AA z regionu...
KAWA KENIA KIJANI KIBOKO AA z regionu...

KAWA KENIA KIJANI KIBOKO AA z regionu Nyeri

45,00 zł
Brutto
Kwasowość:
Cielistość:
Aromaty: "

Profil kawy:
pomidorowa nuta, z przyjemną czarną porzeczką , złożonym i kwiatowym posmakiem i mocną czekoladą.
Punkty 86

Waga
  • 250 g
  • 500 g
  • 1 kg

 

Połączenie czerwonej gleby wulkanicznej, dużych wysokości i idealnego klimatu ma decydujący wpływ na rozwój aromatu, który charakteryzuje tę kawę. Ze względu na położenie geograficzne na równiku różnice między poszczególnymi porami roku w Kenii są niewielkie. Dlatego zbiory odbywają się dwa razy w roku, co daje plon główny i mniejszy. Zjawisko to jest prawie unikalne w Kenii i kilku innych krajach produkujących kawę. Znany region Nyeri w sercu środkowych wyżyn znajduje się między zachodnimi obrzeżami góry Kenii a wschodnim krańcem Wielkiej Rift Valley i słynie z produkcji najlepszych kaw tego kraju. Wszystkie kawy są przetwarzane na mokro i suszone pod afrykańskim słońcem.

Nuty smakowe
Czarna porzeczka
Czekolada
Pomidorowy
Region
Afryka
Obróbka
Washed
elkawa_keniakk
Brak opini
  • Kraj: Kenia
  • Region: Nyeri
  • Producent: Małe gospodarstwa rolników kawy
  • Wysokość: 1600 - 2000 npm.
  • Różnorodność: SL 28, SL 34, Ruiru 11
  • Okres zbiorów: Październik - grudzień (główna uprawa) czerwiec - sierpień (mniejsza uprawa)
  • Klasyfikacja: AA Plus
  • Obróbka : Washed

Szukasz daty palenia?


Nie znajdziesz jej.
W naszej palarni kawę wypalamy dopiero wtedy, kiedy otrzymamy na nią zamówienie - jeśli złożysz je do 12:00, kawa będzie wypalona tego samego dnia, a wysłana - po koniecznym odpoczynku - następnego

Zobacz także

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do listy życzeń

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz zmienić sposób zapisu i dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce