Kenya Peaberry Palona na Jasno
Wyobraź sobie region Kiambu w południowej Kenii - gdzie żyzna ziemia i równikowe słońce współgrają, by tworzyć doskonałe warunki dla wzrostu kawy. Tu, w wyjątkowych okolicznościach natury, kawa Kiambu pnie się ku chmurom. Dokładnie selekcjonowana, myta i suszona na słońcu, pojawia się kawa Peaberry.
Peaberry to rodzaj kawy, która wyróżnia się ze względu na specyficzną formę ziaren kawowych. Zwykłe ziarna charakteryzują się dwiema połówki, podczas gdy ziarna Peaberry mają tylko jedną, co sprawia, że ich kształt jest bardziej okrągły, co wpływa na nieco inną strukturę i smak niż kawa z tradycyjna. Są bardziej aromatyczne oraz bardziej wyrafinowane. Wchodząc w świat kulinarny Afryki - intensywne aromaty tej kawy przenoszą nas w podróż skąpanych w słońcu plantacji, niosąc za sobą bogactwo owoców i nut kwiatowych, które ożywa na podniebieniu. Dojrzała wiśnia, elegancka czarna porzeczka otulona jest głęboką cielistą czekoladą, która zanurza w błogim bogactwie Kenii uzupełnionego o odrobinę aksamitnego luksusu.