Kawa Peru Washed Arabica Cajamarca
Peru słynie z oszałamiających widoków Machu Picchu, pnących się wśród wysokich stoków i bujnej zieleni. Około 2000 km na północny zachód na mapie znajduje się stan Cajamarca - obszar korzystający z równomiernie ciepłych temperatur w ciągu dnia i drastycznych spadków temperatur w nocy, powodujący idealny mikroklimat sprzyjający wzrostowi i rozwojowi wyjątkowych ziaren.
Jest to także największy obszar produkcji kawy wPeru i mekka zrównoważonego, etycznego rolnictwa, dodatkowo wpływająca na wspaniałą jakość kawy. Kawa Peru Cajamarca uprawiana na wysokościach między 1,450 a 1,650 metrów nad poziomem morza wyróżnia się bogactwem nut smakowych, które zachwycają podniebienie. Ta kawa to prawdziwy rarytas dla koneserów wykwintnych smaków, oferujący niezapomniane doświadczenie degustacyjne z najwyższej półki. Orzech laskowy, czekolada i delikatne tony kwiatowe harmonijnie przeplatają się, tworząc niezapomniany bukiet smakowy. Orzech laskowy dodaje subtelnej nuty słodyczy, idealnie komponując się z intensywnym aromatem czekolady, a akcenty kwiatów nadają kawie niezwykłą elegancję i finezję, tworząc bogate doznania dla prawdziwych miłośników kawy.