Połączenie czerwonej gleby wulkanicznej, dużych wysokości i idealnego klimatu ma decydujący wpływ na rozwój aromatu, który charakteryzuje tę kawę. Ze względu na położenie geograficzne na równiku różnice między poszczególnymi porami roku w Kenii są niewielkie. Dlatego zbiory odbywają się dwa razy w roku, co daje plon główny i mniejszy. Zjawisko to jest prawie unikalne w Kenii i kilku innych krajach produkujących kawę. Znany region Nyeri w sercu środkowych wyżyn znajduje się między zachodnimi obrzeżami góry Kenii a wschodnim krańcem Wielkiej Rift Valley i słynie z produkcji najlepszych kaw tego kraju. Wszystkie kawy są przetwarzane na mokro i suszone pod afrykańskim słońcem.
- Nuty smakowe
- Czarna porzeczka
Czekolada
Pomidorowy - Region
- Afryka
- Obróbka
- Washed
KIBOKO_250j
18 Przedmioty
No reviews
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.